Gıda Analiz Laboratuarımızda organik asit analizleri başlamıştır
Gıdada, malik, askorbik ve sitrik asitler gibi organik asitler, doğal biyokimyasal işlemlerden kaynaklanır veya koruyucu, asitleştirici ve / veya stabilizatör olarak eklenir. Organik asitler, hem tat hem de aroma sağlayarak yiyecek ve içeceklerin duyusal özelliklerine katkıda bulunur. Özellikle sitrik asit, ekşi narenciye tadı sağlamak için alkolsüz içeceklerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu organik asitlerin izlenmesi, meyve sularının ve ilgili ürünlerin işlenmesi sırasında kalite kontrolünün yanı sıra meyve suyunun orijinalliğini ve saflığını değerlendirmek için gereklidir.
Merkezimiz Gıda Analiz Laboratuarı’nda organik asit UHPLC-UV sisteminde metot optimizayonu yapılarak çalışmalara başlanmıştır.
Organik Asit Standartları | Oxalic acid |
Tartaric acid | |
Quinic acid | |
Malic acid | |
Ascorbic acid | |
Shikimic acid | |
Acetic acid | |
Citric acid | |
Succinic acid | |
Fumaric acid |
Kaynaklar
Reuter, W. M., & Shelton, C. T. (2015). Analysis of Organic Acids in Fruit Juices by HPLC and UV Detection. Application note. PerkinElmer.