Merkezimiz Gıda Analiz Laboratuvarı'nda Organik Asit analizleri başlamıştır

Gıdada, malik, askorbik ve sitrik asitler gibi organik asitler, doğal biyokimyasal işlemlerden kaynaklanır veya koruyucu, asitleştirici ve / veya stabilizatör olarak eklenir. Organik asitler, hem tat hem de aroma sağlayarak yiyecek ve içeceklerin duyusal özelliklerine katkıda bulunur. Özellikle sitrik asit, ekşi narenciye tadı sağlamak için alkolsüz içeceklerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu organik asitlerin izlenmesi, meyve sularının ve ilgili ürünlerin işlenmesi sırasında kalite kontrolünün yanı sıra meyve suyunun orijinalliğini ve saflığını değerlendirmek için gereklidir.

Merkezimiz Gıda Analiz Laboratuarı’nda organik asit UHPLC-UV sisteminde metot optimizayonu yapılarak çalışmalara başlanmıştır.


İletişim

bibum@istanbul.edu.tr